Protheze speelt 'Het geheugen van water'

Protheze speelt 'Het geheugen van water'

Datum: 
vrijdag, 22 juni, 2018 - 20:00

Vanuit het slaapkamerraam van het kleine appartement van Ivy in Noordwijk kijk je zo naar de vloedlijn van de zee. De ijzige wind slaat de sneeuwvlokken tegen het raam aan. Binnen heerst de stilte van vergankelijkheid.

 

 

Teresa, de oudste dochter van Ivy, heeft haar twee zussen naar het huis van hun moeder geroepen om haar de laatste eer te bewijzen. Ivy is overleden als demente vrouw, zonder zich nog bewust te zijn van wat wij de realiteit noemen. De taak aan de zussen om haar huisje leeg te ruimen en de begrafenis te regelen. Waar andere begrafenissen mensen weer dichterbij brengt, lijkt dit geenszins het geval bij Mary, Catherine en Teresa. Hun levens lopen totaal uiteen en het samenkomen is meer een confrontatie als een samenkomst. Gebeurtenissen uit hun jeugd zijn dan ook niet hetzelfde in hun geheugens terecht gekomen. En ook niet verwerkt. De bijeenkomst tussen de drie heeft dan ook een explosief karakter. Wat is het onuitgesproken verleden wat hun zo afstandelijk maakt?

Het Geheugen van Water laat zien dat geschiedenis niet wordt geschreven door degene die hem maakt, maar door degene die het ervaart. Eén moeder, één opvoeding, één gezin met drie dochters.

Drie dochters die hun jeugd totaal verschillend zien, geeft onherroepelijk onderling onbegrip en verwijt. Leid het verlies van moeder tot nog meer verwijdering tussen de drie of zijn ze in staat om terug te keren naar een en dezelfde waarheid...

 

Kaarten zijn te bestellen op tel. 06-317440076 of per mail christavkleef@hotmail.com