Bijzondere exposities

Cent Silences (‘Honderd Stiltes’)
WOI mannen op fort Sabina

Bijzondere exposities

In deze maanden van herdenking van WOI en WOII zijn er op Fort Sabina interessante zaken te zien en te beleven over deze tijd.

Cent Silences van Fred Momotenko

Fred Momotenko is een componist uit Tilburg. Hij heeft in opdracht het geluidssculptuur Cent Silences (‘Honderd Stiltes’) gemaakt voor de herdenking van de eerste wereldoorlog bij de slachtvelden van Verdun in Frankrijk.

In dit geluidskunstwerk wordt een soldaat aan het WOI-front gevolgd. De kunstinstallatie is opgebouwd In de gewelven van de kazerne, waarbij de bezoeker zelf de knoppen mag bedienen en zodoende bepalen welk geluidsfragment er start.

Stichting Fort Sabina.nl is trots u dit bijzondere en indrukwekkende geluidskunstwerk te mogen presenteren.

Waarschuwing

We willen mensen uitdrukkelijk waarschuwen voor de impact die het kunstwerk kan hebben, met name op mensen met oorlogservaringen.

Het geluidssculptuur is nog te beluisteren tot 7 december 2014.


Foto's WOI op en rond fort Sabina

In de ruimte naast het geluidskunstwerk van Fred Momotenko kunt u foto's bekijken uit de mobilisatietijd van 1914 / 1918. Deze foto's zijn gemaakt op en rond Fort Sabina.
U treft vooral verstilde foto's aan van soldaten die poseren tijdens hun verblijf en werkzaamheden op het fort in tijden van de eerste wereldoorlog. Het geeft het duidelijk contrast aan van hoe het 'daar' was en hoe het 'hier' was in die tijd.


Permanente Exposities

Verder kunt u de volgende permanente exposities bekijken:

  • 'Schuilen op Fort Sabina'
  • 'Watersnood Heijningen'
  • ' Gezichten van de watersnood Heijningen'
  • ' De Verzameling':
    een -tot nog toe- ogenschijnlijke ratjetoe van historische voorwerpen, films, foto's en informatie in relatie tot fort Sabina.


Voor een meer volledig overzicht van culturele activiteiten die bij ons de komende periode plaatsvinden , bezoekt u onze agenda