Vrijwilligers

Vrijwilligers

HEB JIJ TIJD? DAN HEBBEN WIJ EEN UITDAGING!

 

EEN UITDAGING GENAAMD FORT SABINA.

Fort Sabina heet die uitdaging. Een monumentaal verdedigingswerk gebouwd in de tijd van Napoleon. Een uniek bouwwerk omringd door 10 hectare natuur en gelegen in het buitengebied van Heijningen. Het grootste fort als onderdeel van de Zuiderwaterlinie. Met de ambitie om dé culturele trekpleister te worden. Het episch centrum van West Brabant!

FORT SABINA BEHOUDEN VOOR DE TOEKOMST.

Maar om daar te komen is allereerst het behoud een grote uitdaging die veel geld en heel veel inzet vergt. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers. VEEL VRIJWILLIGERS!

NAAR WIE ZIJN WE OP ZOEK?

We zoeken vrijwilligers in alle leeftijden met een grote variatie in kennis en kunde. Lees maar:

  • Vrijwilligers voor de werkzaamheden in en rond de gebouwen, die goed zijn in HOUTBEWERKING, METAALBEWERKING, METSELEN, RESTAUREREN of die gewoon HEEL HANDIG zijn.
  • Groene handen voor het MAAIEN, ZAAIEN EN SNOEIEN
  • Vrijwilligers voor het ONDERSTEUNEN BIJ EVENEMENTEN
  • Verhalenvertellers om geïnteresseerden in de historie en toekomst van het fort te kunnen RONDLEIDEN
  • Gastvrouwen en gastheren voor het ONTVANGEN VAN BEZOEKERS
  • Rekenaars voor het verrichten van ADMINISTRATIEVE ACTIVITEITEN
  • …en echt nog veel meer

WAT KAN JE BIJ ONS VERWACHTEN.

Op Fort Sabina gaan we flexibel om met onze vrijwilligers qua taken én inzet. Je wordt onderdeel van een gespecialiseerde werkgroep en werkt zelfstandig of in teamverband. En als het je leuk lijkt om een keer iets geheel anders op het fort te doen: dat kan natuurlijk ook.

WANNEER KAN JE TERECHT OP SABINA

Er zijn meestal geen vaste tijden waarop je verwacht wordt. Afhankelijk van welke werkzaamheden je wilt verrichten, kun je vaak zelf bepalen wanneer je op het fort aanwezig bent. Werk je in groepsverband dan maak je daar als groep goede afspraken over aanwezigheid en wanneer iets gereed moet zijn. Logisch natuurlijk dat iedereen zich daar dan aan houdt.

WAT HEEFT FORT SABINA JE TE BIEDEN

Uitdaging, cultuur, historie en leuke mensen om je tijd mee te besteden. Daarnaast bieden wij natuurlijk een veilige plek om te werken en bewaken we ook je privacy.

We maken er ook tijd voor vrij om met jou regelmatig de samenwerking te evalueren, vragen te beantwoorden en suggesties te bespreken. Om zo het gerealiseerde werk en de komende werkzaamheden samen zo goed en leuk mogelijk te doen.

 

 

WAT HEEFT FORT SABINA JE NOU NIET TE BIEDEN

Wat we niet kunnen bieden is een financiële vergoeding. Dat gaat helaas niet, voor niemand niet. Maar wel is er tweemaal per jaar een gezellige lunch om iedereen te bedanken voor de geweldige inzet. En om onder het genot van een hapje van onze Kletsmajoor en een drankje (er is een eigen Fortbier!) ervaringen uit te wisselen.

Wellicht kunnen we dit in de toekomst uitbreiden. Bijvoorbeeld door kortingen bij evenementen op het fort waarvoor entree wordt geheven. Of korting bij aankopen in een nog in te richten fortwinkel. Er wordt aan gewerkt!

HET ALLERBELANGRIJKSTE IS:

Dat je het als vrijwilliger leuk zal vinden om op het fort te werken aan een unieke locatie. En je mag van ons verwachten dat wij tot het uiterste zullen gaan om jouw tijd op het fort zo leuk mogelijk te maken.

DUS HEB JIJ TIJD? PAK DAN DIE UITDAGING!

Meld je aan via vrijwilligers@fortsabina.nl dan laten we gelijk van ons horen!